TÜM HABERLER

ACCA Türkiye’nin İzmir Ekonomi Ziyareti

ACCA Türkiye Başkanı Filiz Demiröz ile kendisi de bir İzmir Ekonomi Üniversitesi mezunu olan ve ACCA’da Müşteri İlişkileri Temsilcisi olarak görev alan Ülgen Kıymık’ın katılımı ile iki oturum olarak ACCA anlaşmaları katılımcılara anlatıldı.

İzmir Ekonomililere Hugo Boss Genel Müdürü’nden Tüyolar

Hugo Boss Genel Müdür Yardımcısı Arif Kaya ve Yetenek Yönetimi Uzmanı Ceren Serin 13 Nisan Perşembe günü Finansal Tablolar Analizi dersinde İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencileriyle buluştu.

ACCA Akreditasyonu

İEÜ  Türkiye'deki ilk ve tek ACCA akrediteli Muhasebe ve Denetim programını gururla sunar.

ACCA, İngiltere’de 1904’te kurulmuş olan Association of Chartered Certified Accountants- Fermanlı Ruhsatlı Muhasebeciler Birliği’nin kısa adıdır. Bu kuruluş tarafından verilen sertifika tüm dünyada geçerliliği olan bir sertifkadır.

Stajlarla desteklenen 4 yıllık İngilizce lisans eğitimi sonunda başarıyla mezun olan öğrencilerimiz ACCA’nın toplam 14 sınavının altısından muaf olarak yolun çoğunu tamamlamış olacaklar.

İEU'da BAĞIMSIZ DENETÇİLİK EĞİTİM PROGRAMI başlıyor!!!

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi arasında Kamu Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin Geçici 1. Maddesi uyarınca Yeminli Mali Müşavirler (YMM) ile 15 yıllık mesleki tecrübeye sahip, fakülte mezunu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin (SMMM) eğitimlerini yürütmek üzere işbirliği protokolü imzalanmıştır.

Mezunlarımızı İstihdam Eden Kurumlar
İşletme- Muhasebe&Denetim bölümü mezunlarımız muhasebe, denetim ve finansal danışmanlık alanlarında dünyanın en önde gelen firmaları tarafından istihdam edilmektedirler.

Bölümümüz IAAER Üyesi
Uluslararası Finansal Raporlama Standartları'nın (UFRS) dünya genelinde yüzden fazla ülke tarafından kabül edilmesiyle birlikte dünya ticaretinde ve muhasebe uygulamalarında küresel entegrasyonu sağlayacak yeni bir dönem başlamıştır. Uluslararası Muhasebe Eğitimi ve Araştırmaları kuruluşu (IAAER) gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde bu yeni döneme yönelik muhasebe ve denetim eğitiminin gerçekleştirilmesi ve muhasebe öğrencilerinin en son güncel bilgilerle donatılması için bünyesine üye kurumları ilgili çalışmalarında desteklemektedir.

Daha fazla bilgi için: http://www.iaaer.org/about/